Inuit Ataqatigiit holder borgermøde om uran i Narsaq

Inuit Ataqatigiit holder borgermøde om uran i Narsaq

Torsdag den 3. oktober inviterer Inuit Ataqatigiits inatsisartutmedlemmer Sara Olsvig, Aqqaluaq B. Egede og Kalistat Lund Narsaqs borgere til åbent møde om uran.
De tre politikere ønsker en dialog med Narsaqs borgere om byens befolknings holdning til nul-tolerance emnet og om Naalakkersuisuts nylige udmelding om en mulig folkeafstemning i Narsaq og Kuannersuit projektet. Borgermødet finder sted i Narsaqs forsamlingshus fra kl. 19 til 22 torsdag aften.

Sara Olsvig: “Der har ikke været nogen direkte borgerinddragelse i den beslutning Inatsisartut nu skal tage om nul-tolerancen. Vi mener klart, at det er en helt omvendt proces Naalakkersuisut fører. Der skal udføres en ordentlig borgeroplysningsproces, derefter høring og og derefter tages en beslutning. Jeg er spændt på at høre, hvad borgerne i Narsaq mener om Naalakkersuisuts udmeldinger”.

Aqqaluaq B. Egede: “Vi mener, at ønsket om at bryde og eksportere uran er uigennemtænkt. Ingen kender konsekvenserne for vores økonomi, administration, sundhed, sikkerhed, miljø eller udenrigspolitiske situation. Det vil vi gerne drøfte med borgerne i Narsaq”.

Kalistat Lund: “Modsat mange andre lande og regioner har vi et valg – vi kan sige nej til uranbrydning og alligevel få erhvervsudvikling og jobs. En beslutning om at ophæve nul-tolerancen vil påvirke landbruget og turismen negativt i områder med uranbrydning. Jeg ser frem til at høre borgerne i Narsaqs synspunkter”.

Kontakt:

Sara Olsvig: +299 526858
Kalistat Lund: +299 497795
Aqqaluaq B. Egede: +299 226976

sara_kalistat_aqqaluaq

Inuit Ataqatigiit Kattuffiat

Attavigitigut/kontakt os

Imaneq 2
Telfon: (+299) 329888
Fax: (+299) 323232
Aningaaq: http://ia.gl
Email: ia@ia.gl