Hvordan skaffer vi arbejdspladser til førtidspensionister?

Naalakkersuisoq for Familie og Justitsvæsen meddeler at, hun vil spare i alt omkring 18 mio. ved at sende førtidspensionister tilbage til arbejdsmarkedet.

Jeg er enig med Martha Lund Olsen i, at der er for mange førtidspensionister i forhold til indbyggertallet, og at denne problematik kræver politisk handling. Jeg roser Naalakkersuisut, at de tager emnet op, men sætter spørgsmålstegn ved hvordan Naalakkersuisut vil skaffe arbejdspladser til de 600 førtidspensionister.

Realiteten er at landet lider af stor arbejdsløshed, og kommunerne som kommer til at bære det store ansvar for problematikken har også økonomiske udfordringer. Lige nu er der ikke arbejdspladser nok i vores land, på baggrund af realiteter skal jeg spørge Naalakkersuisoq for Familie og Justitsvæsen om det er det rigtige tidspunkt at komme med sådan et ændringsforslag.

Jeg er bekymret for, at førtidspensionisterne ender med ikke at få et arbejde, simpelthen fordi landet mangler vækst. Set med mine øjne kan det ende med at størstedelen af de 600 førtidspensionister flyttes til arbejdsløshedskøen, hvilken er en dårlig løsning.

Kontakt Inuusuttut Ataqatigiit, næst formand Jane Petersen, mobil: 58 74 10

Inuit Ataqatigiit Kattuffiat

Attavigitigut/kontakt os

Imaneq 2
Telfon: (+299) 329888
Fax: (+299) 323232
Aningaaq: http://ia.gl
Email: ia@ia.gl