Folketinget: Sara Olsvig overlader stafetten til Johan Lund Olsen

Mandag den 15. september takkede Johan Lund Olsen sin partikollega Sara Olsvig for i Inuit Ataqatigiits navn at have været et yderst aktivt medlem af Folketinget, siden hun trådte ind efter valget i 2011. Nu hviler opgaven på Lund Olsen i resten af valgperioden.

Skiftet sker efter at nu tidligere medlem gennem tre år, Sara Olsvig, i maj måned blev valgt som formand for Inuit Ataqatigiit. Sara har som ny formand for partiet valgt at træde ud af Folketinget så hun kan koncentrere sig om sin nye post og arbejdet i Grønland. Johan har fungeret som stedfortræder i to omgange tidligere, og er derfor ikke ukendt med opgaven.

Som medlem af Folketinget har Sara Olsvig blandt andet arbejdet målrettet på at gøre Inuit Ataqatigiit til et stærkt og uafhængigt parti i det danske parlament. Hun har også vægtet et bredt samarbejde og en god dialog på tværs af partifarver og skel, og det er også i den ånd Lund Olsen agter at arbejde videre.

Sara Olsvig: ”Det har været vigtigt for mig at have vores egen klare stemme i Folketinget, men også en stemme som gerne vil den gode dialog bredt. Det har også været en høj prioritet at få sat Arktis på dagsordenen. Det lykkes på flere fronter. Blandt andet ved at vi kort før sommerferien nedsatte en Arktisk arbejdsgruppe i Folketinget, ligesom jeg som Folketingets repræsentant i Arktisk Parlamentariker Komite, først som næstformand og senest som formand for komiteen, været i dialog og haft konkret samarbejde med politikerkolleger i hele Arktis”.

Johan Lund Olsen indtager Folketinget med sindsro, for det er langt fra nyt for ham at arbejde med politik. Dels har han siddet som Olsvigs stedfortræder i Folketinget i to omgange, og dels har han igennem mange år arbejdet med politik både i Inatsisartut som medlem og i perioder i Naalakkersuisut som minister. Senest har han arbejdet som rådgiver hos Inuit Ataqatigiit i Nuuk.

Johan Lund Olsen: ”Det er klart at jeg har glædet mig til at komme i arbejdstøjet. Det er en fornøjelse, når kontoret her har indsamlet så meget dokumentation om de sager vi arbejder med. Det letter arbejdet og fører til en bedre chance for at nå vores mål, blandt andet i forbindelse med finanslovsforslaget for 2015. Det har jeg kastet mig ud i fra dag et, og jeg glæder mig til at trække på de gode erfaringer jeg fik med fra sidste års forhandlinger. Her var vi med til at sikre 20 millioner ekstraordinært til bunkebekæmpelse i de grønlandske retter. Det er netop det brede samarbejde og den gode dialog der kan fremme de sager vi arbejder med”, slutter Johan.

Kontakt: johan.lund.olsen@ft.dk tlf.; +45 33 37 54 10 eller Sara Olsvig, saol@inatsisartut.gl  mobil: +299 52 68 58

Inuit Ataqatigiit Kattuffiat

Attavigitigut/kontakt os

Imaneq 2
Telfon: (+299) 329888
Fax: (+299) 323232
Aningaaq: http://ia.gl
Email: ia@ia.gl