Du lyver, Aleqa Hammond

Pressemeddelelse:
Tirdag d. 7 Januar 2014

Du lyver, Aleqa Hammond.

 

Under sit pressemøde fremførte formanden for Naalakkersuisut at det nu afgåede medlem af Siumut, ikke har haft konkrete forslag i forhold til forbedringer indenfor fiskeriet. Dette er ganske enkelt ikke rigtigt.
Hans Enoksen, er en politiker jeg oftest ikke er enig med. Men derfor vil jeg ikke acceptere Aleqa Hammonds forsøg på at gøre ham til en politiker uden holdninger og forslag om fiskeriet. For vi ved at Hans Enoksen, om nogen, har gjort sig bemærket hvad angår Naalakkersuisuts løftebrud indenfor fiskeriet.

 

Bl. a. disse emner har han:
-§ 37 spørgsmål om forøgelse af fiskekvoter
-udarbejdelse af forslag til Inatsisartut
-forslag til fordelingen af årskvoten for hellefisk
-udtalelser vedr. indragelse af brugerviden og dialog fremfor den enerådige politik som Naalakkersuisut har ført på området
-ved sine pressemeddelelser og udtalelser
-generelt set har Hans Enoksen været meget fremme i skoene, i forhold til at Siumut og Naalakkersuisut skulle leve op til deres valgløfter overfor fiskerne.

 

Derfor er det direkte løgnagtigt når formanden for Naalakkersuisut siger, at Hans Enoksen ikke har været ude med forslag. En leder af et land bør have en mere respektfuld tone i politiske diskussioner, også hvad angår de politikere der er imod hendes politik. Derudover vil det da være på sin plads, at Naalakkersuisut revurderer hele deres fiskeripolitik.
 Valget af Finn Karlsen som ny fiskeriminister vækker dog bekymring, da Finn Karlsens retorik i forhold til sin tidligere ministerperiode, har båret præg af at han ikke har kunnet forsvare sine vedtagne love og bekendtgørelser og i det hele taget den fiskeripolitik han har ført tidligere. Men lad os nu se.

 

Mvh.
Juliane Henningsen, Medlem af Inatsisartut
mobil 488148

Inuit Ataqatigiit Kattuffiat

Attavigitigut/kontakt os

Imaneq 2
Telfon: (+299) 329888
Fax: (+299) 323232
Aningaaq: http://ia.gl
Email: ia@ia.gl